واردات کالا و مراحل آن

به عمل خرید کالا از کشور خارجی و ورود آن به قلمرو گمرکی کشور مقصد واردات گفته می شود. واردات از جمله فعاليتهايي است كه علاوه بر ايجاد ثروت براي شخص كارآفرين، زيباييهايي از جمله ارتباط با كشورهاي ديگر به همراه دارد. با ما گروه بازرگانی توسعه تجارت کژال (QZL) در این مبحث همراه باشید تا با واردات کالا و مراحل آن بیشتر آشنا شوید.
چگونه واردات كنيم؟

1.هدف گذاري اوليه
ابتدا اطلاعات خود را راجع به كالايي كه ميخواهید وارد كنید تكميل نمایید. كالاهايي كه در داخل كشور توليد نميشوند يا كمتر توليد ميشوند ميتوانند به عنوان شروع يك فعاليت وارداتي هدف گذاري شوند. كالايي را پيدا كنيم كه قيمت آن در داخل بالاتر از قيمت آن كالا در خارج از كشور باشد.
2.تعيين استراتژي
پس از بررسي و هدف گذاري اوليه نوبت به تعيين استراتژي ميرسد.واردات داراي چند وجه است كه در استراتژي يك كارآفرين باید تمامي وجوه آن تعيين شود. يك فعاليت وارداتي از مرحله خريد، بررسي توليد كننده كالا در خارج از كشور شروع ميشود و پس از حمل به گمرك كشور ميرسد و پس از طي امور گمركي داخل كشور به انبار واردكننده وارد ميشود. با توجه به تحریمهای بانکی، وضعيت خاص ارزي حتما باید مکانیزم مناسبی برای تهيه و انتقال وجه در نظر بگیرید.
برای انجام یک واردات موفق :
- کالایی را برای واردات انتخاب کنید که در آن زمینه اطلاعات و مهارت بيشتري داريد. به عنوان مثال اگر شما در زمينه الكترونيك اطلاعات كافي داريد،بهتر است به واردات قطعات الكترونيكي فکر کنید.
- كشورهايي را هدف گذاري كنيد كه با زبان يا فرهنگشان اندکی آشنایی داشته باشید.
- استراتژی خود را برای همه مراحل تعیین کنید:
1.چگونه سفارش ميگذاريد؟، چگونه جنس را ميخريد؟
2.چگونه حمل ميكنيد؟، چگونه انبار ميكنيد؟
3.چگونه قیمتگذاری میکنید؟، چگونه بازاریابی میکنید؟
4.چه دلیلی به خریداران میدهید که جنس شما را بخرند؟
5.هزینههای جانبی بیزینس شما چقدر است؟ و… - به مدت زمان وصول كالا در انبار و انبار مناسب براي دپوي كالاهاي خود دقت داشته باشيد. برخي از كالاها فصلي هستند، بعضي از كالاها فساد پذير هستند و بعضي ديگر مكان خاصي براي نگهداري نياز دارند كه ممكن است هزينههاي شما را تحت تأثير قرار دهند در زمان تعيين استراتژي اين موارد را به دقت بررسي كنيد.
3.شناسایی نیاز بازار
يكي از سختترين بخشهاي واردات شناسايي بازار كالاهاييست كه قصد داريد وارد كنيد به همین دلیل برای اینکه به نتايج بهتري برسيد شايد لازم باشد در اين قسمت وقت، پول و انرژي بگذاريد. بسياري از واردكنندگان مدتهاي زيادي را روي بررسي بازار يك كالا وقت مي گذارند.
یک تجربه بسيار مفيد که وارد كنندگان موفق عموما براي بررسي بازار كار انجام ميدهند اینست که ابتدا همان كالا را از بازار داخل به ميزان كمي میخرند و سعي میكنند با مبلغ سود اندك و يا حتي بدون سود بفروشند. اگر موفق به انجام اين كار شدند آنگاه به واردات در ابعاد بزرگتر فكر میكنند.
به طور مثال يكي از دوستان كه تصميم به واردات قطعات خودرو داشت شروع به انجام فعاليت كرد و قطعات خودرو را از بازار چراغ برق ميخريد و با سود خيلي اندك و بدون سود به صورت تحويل درب مغازههاي خرده فروشي عرضه ميكرد. در برخي مواقع حتي در بعضي از كالاها ضرر كوچكي هم ميداد اما پس از 6 ماه بازار بزرگي از خرده فروشان را شناخته بود، با كالاها آشنا شده بود و هر بار كه واردات انجام ميداد به سرعت كالاها را با سود خوبي ميفروخت.
واردات چه کالاهایی بهتر است؟
برای بررسی آمار میزان واردات و صادرات صورت گرفته در سالهای گذشته در کشور به سایت اتاق بازرگانی تهران مراجعه کنید. اما اگر بخواهيم در يك جمله بگوييم واردات چه كالاهايي بهتر است : هر كالايي كه در آن مهارت كافي براي شناخت، ارزش گذاري و بازاريابي داريد و بازار نیز به آن نیاز داشته باشد،اما هميشه مواد اوليهاي كه در داخل كشور توليد نميشود به عنوان يك موضوع خوب و سودآور وارداتي مورد توجه قرار گرفته است.

مراحل انجام واردات
شروع واردات
اگر خودتان میخواهید این کار را انجام دهید باید پیش از هر اقدامی کارت بازرگانی دریافت کنید. در صورتیکه برای اولین بار است میخواهید واردات انجام دهید، بهتر است از شرکتهای بازرگانی که به امور واردات و مسائل مربوط به گمرک و ترخیص وارد هستند و تخصصهای لازم را دارند کمک بگیرید و خود را درگیر مسائل مربوطه نکنید.
واردات امری گسترده است که بایستی حتما یک تیمی قدرتمند در زمینه بازرگانی به عنوان پشتیانتان باشد که امر تجارت را با ریسک کمتری انجام دهید. گروه بازرگانی توسعه تجارت کژال (QZL) مفتخر است با سابقه ای بالغ بر ده سال و با دارا بودن شعب مختلف در داخل و خارج کشور از جمله مشاوره خرید، مشاوره حقوقی،مشاوره گمرکی و اعتبار سنجی شرکت های خارجی و حمل و ارسال منظم بار و خرده بار به صورت دریایی و هوایی برای شما در سریعترین زمان و با مناسب ترین هزینه ها انجام دهد.استفاده از آخرین مقررات بین المللی حمل و ترخیص کالا سبب شده تا کارشناسان ما بهترین و تخصصی ترین خدمات بازرگانی را به شما عزیزان ارائه دهند.
بررسي بازار وارداتي
مهمترین مسئله در واردات این است که شما بتوانید محصول خود را در داخل كشور به فروش برسانید. پیش از واردات، باید با استفاده از ابزارهای مختلف، با بازارهاي مختلف كالا در داخل كشور آشنا شويد به عنوان مثال توليدكنندگان اين نوع كالا در داخل را بشناسيد، در نمايشگاهها به عنوان بازديد كننده شركت كنيد. بازارهاي داخلي را بررسي كنيد.

بررسي و يافتن تأمين كننده و يا توليد كننده كالا
از طریق سفر کردن به کشور مورد نظر،اینترنت و سایت های معروف، کتاب زرد تجاری هر کشور، نمایشگاه های بین المللی میتوانید تامیین کننده و یا تولیدکننده کالای موردنظرتان را بیابید. نمايشگاهها فرصتهاي خوبي را در اختيار بازديدكنندگان قرار ميدهند. بازدید از نمايشگاههاي جهاني و همچنین آشنایی با تولید کننده و افراد بازدید کننده ميتوانند به شما در حوزه شناخت تأمين كنندگان كمك كنند. میتوانید برای اطلاع و آشنا شدن با نمایشگاه های جهانی به قسمت اخبار نمایشگاههای بین المللی مراجعه کنید.
پروفورما(پیشفاکتور)
پس از پیدا کردن تأمين كننده شما بايد از ايشان پروفرما يا پيش فاكتوري را دريافت كنيد كه حاوي اطلاعات كالا و قيمت و نحوه تحويل كالا و زمانبندي مربوطه است.
قرارداد وارداتي
پس از دريافت پروفورما از تأمين كننده، بايد با ايشان قرارداد امضا كنيد. براي انعقاد قراردادهاي وارداتي حتماً از مشاورين مجرب و مورد اعتماد بهره بگيريد. بديهي است كه قراردادها هرچقدر بهتر، واضحتر و سليستر باشد، امكان موفقيت يك بيزينس بالاتر ميرود.
کسب مجوز از سازمانهای مرتبط
براي هر كالايي مجوزها متفاوت است و ممكن است برای واردات به مجوز برخی نهادها همچون مجوز بهداشت، استاندارد، وزارت جهاد كشاورزي نیاز داشته باشید.
حمل و نقل كالا
اينكه كالا را چطور حمل ميكنيد اهميت بسياري در قيمت تمام شده كالاي شما دارد. استفاده از يك حمل كننده ارزان دليل بر بهتر بودن نيست بلكه بايد خدمات درست و مناسب با قيمت دقيق و متناسب دريافت كنيد.
امور گمرکی
پس از رسيدن كالا به گمرك، امور گمركي شروع ميشود كه این مرحله شامل تعیین ارزش گمرکی (به منظور تعیین مواردی همچون عوارض و تعرفه گمرکی) و اظهار کالا به گمرک همواره يكي از دغدغههاي واردكنندگان است.
انتقال وجه
با توجه به قرارداد وارداتي انتقال وجه ميتواند قبل يا پس از حمل كالا صورت پذيرد، اما در هر حال با توجه به شرايط ويژه حاكم بر معاملات بين المللي كشور اين موضوع بسيار حاثز اهميت است.براي كاهش ريسك حتي الامكان از راهكارهاي بانكي انتقال وجه استفاده كنيد.
با کدام کشور واردات را شروع کنیم؟
امروزه بسیاری از کشورها با ایران مبادلات بازرگانی وسیعی دارند و با یک جستجو ساده میتونید یک سری شرکت های تامیین کننده رو به راحتی پیدا کنید و کار بیزنسی واردات رو شروع کنید. قانون واردات و صادرات در همه ی کشورها یکسان نیست و هزینه های مربوطه در این بیزنس نسبت به کشور مورد نظر متفاوت هست.

در كشورما عمده واردات بر طبق آمار از كشورهاي چين و ترکیه و امارات متحده عربي (دوبي) انجام مي شود. براي واردات كالاهاي لوكس باید به كشورهاي اروپايي مراجعه كرد. براي واردات مواد اوليه شيميايي، علاوه بر چين، آلمان نيز مبدأ بسيار خوبي محسوب مي شود. كشور تركيه براي واردات لباس و كيف و كفش و برخي اقلام لوازم خانگي مناسب است.
واردات از چین
در کشور چین به دلیل ارزان بودن دستمزد کارگران بسیاری از کالاها با قیمت کمتری نسبت به سایر کشورها تولید میشود و اصولا کالاها را بر اساس کیفیت مد نظر تاجر تولید میکنند، به همین دلیل چین کشوری بسیار عالی برای واردات و همچنین صادرات کالا هست. با وجود کارخانه جات و کارگاه ها و بازارهای بسیار زیاد و پر زرق و برقی که چین دارد اگر ندانید به دنبال چه کالایی هستید روزها و حتی ماه ها بین آن همه تنوع کالایی سرگردان میمانید در نتیجه در تجارت با کشور چین تا حد امکان باید هدفدار پیش رفت.

برای واردات از چین حداقل به اندازه ی ۱ کانتینر خرید انجام بدهید چون در تعداد های محدود و پایین به دلیل هزینه ها و زمان ارسال صرفه اقتصادی ندارد. در کشور چین سود شما نسبت به نوع خریدتان تعیین میشود که در سایر کشورها این سود نسبتا کمتر هست به دلیل اینکه کیفیت و قیمت را تاجر تا حدودی تعیین میکند.
گروه بازرگانی توسعه تجارت کژال (QZL) با ارائه خدمات جامع بازرگانی مستقر در چین می تواند در کلیه مراحل سفارش خارجی و واردات از چین همراه شما باشد تا در این مسئله بتوانید با استفاده از تجربیات مجموعه بازرگانی ما با کمترین ریسک , بیشترین سود آوری تجارت با چین را داشته باشید. با ما در واردات صادرات چین همراه باشید.
واردات از ترکیه
برای کسانی که میخواهند در سطح کم شروع به کار کنند و سرمایه ی کمتری دارند، واردات با کشور ترکیه پیشنهاد بسیار عالی هست. کشور ترکیه به دلیل نزدیک بودن به ایران و دسترسی راحت بدون نیاز به ویزا و هم سطح بودن نسبی فرهنگ مردم ترکیه با ایران باعث ایجاد بستری راحت و مناسب برای تجارت شده است.

کشورترکیه نسبت به چین قانون مدارتر هست و تا حدی بیزنس راحت تر ولی به دلیل تولید با کیفیت و قیمت بالاتر نسبت به چین در مرحله دوم قرار میگیرد. کشوری که اکثر برندهای مشهور دنیا رو از کالاهای عمومی و تخصصی دارد و حمل و نقل به صورت زمینی هست و در صورت اماده بودن سفارشات شما ۳ تا ۵ روز طول میکشد بار به گمرک ایران برسد درصورتیکه این زمان در چین بین ۳۰ تا ۴۰ روز زمان میبرد.
در ترکیه بازاری دارد به اسم بازار چینی ها که هر کالایی را از چین بخواهید در این بازار با حذاکثر ۱۰ الی ۱۵ درصد بالاتر نسبت به چین میتوانید پیدا کنید و زمان رو هم برای واردات از دست نمیدهید. دیگر مزیت واردات از ترکیه نسبت به چین این است که در تقریبا ۱۷ قلم کالای مهم در صنعت و کشاورزی نساجی و … در دنیا بین ۳ کشور اول صادر کنندگان دنیا هستند که عمده صادراتشان به کشور آلمان میباشد.
واردات از امارات
کشور امارات شاه راه تجاری ایران با جهان هست. امارات کشوری بی نظیر برای صادرات و پکینگ محصولات صادراتی هست. واردات از امارات دو حالت دارد:

- کالایی را از بازارها و کمپانی های اماراتی خریداری کنیم.
- کالایی که از کشور های دیگر خریداری میکنیم و ارسال به ایران ندارن مجبوریم از طریق کشور ثالث این بار را وارد کنیم که اکثر مواقع امارات به عنوان این کشور ثالث انتخاب میشود. (البته در مورد ترکیه هم صدق میکند)
دلیل دیگر واردات از کشور امارات، نداشتن مالیات بر روی کالاها که از سال ۲۰۱۸ نیمه دوم تمامی کالاهای وارداتی شامل مالیات میشود. از معایب واردات از کشور امارات این هست که این کشور تولید کننده نیست و بسیاری از کالاها رو به عنوان واسطه باید خرید کرد البته با درصد اضافه بسیار پاییین که تقریبا هم سطح تولید کنندگان هست.
واردات و انواع آن
واردات موقت
ورود موقت، رويه گمركي است كه بر اساس آن كالاهاي معيني ميتواند تحت شرايطي بهطور موقت به قلمرو گمركي وارد شود. اين كالاها بايد ظرف مهلت معيني كه گمرك ايران تعيين مينمايد بدون اینکه تغييري در آن ايجاد شود خارج گردد. تغييرات ناشي از استهلاك از اين حكم مستثنا است. بسياري از صادركنندگان مواد اوليه خود را وارد ميكنند و پس از انجام تغييرات روي كالا و ايجاد ارزش افزوده آن را صادر ميكنند. براي اين كار ميتوانند عمليات واردات موقت را انجام دهند و سپس نسبت به صادرات كالاهاي توليد شده اقدام كنند.

براي انجام واردات موقت، وارد كننده بايد تضامين لازم را به منظور تأمين حقوق و عوارض گمركي، ماليات و تعرفه كالاهايي كه قرار است به صورت موقت وارد شوند، نزد گمرك بسپارد و يا كليه حقوق و عوارض را بپردازد و سپس نسبت به صادرات كالاهاي ساخته شده اقدام كند و تضامين خود را آزاد كند و يا حقوق و عوارض و ماليات پرداختي را بازگرداند. برای مثال:
- کالاها بهمنظور عرضه در نمایشگاهها.
- دستگاههای فیلمبرداری و عکسبرداری هوایی و فیلمهای همراه آنها پس از ارائه موافقت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
- دستگاههای مطالعات علمی، آموزشی، تربیتی، فنی و مهندسی نقشهبرداری.
- دستگاهها برای سدسازی، اسکلهسازی، لایروبی، راهسازی، حفاری، استخراج و اکتشاف و پروژههای (طرحهای) خاص.
- دستگاهها برای نصب و سوار کردن کارخانهها و تأسیسات صنعتی و نظایر آن.
- دستگاهها برای تعمیر ماشینآلات و دستگاهها.
- وسایل نقلیه سواری و هواپیمای شخصی اشخاص غیرمقیم ایران برای استفاده شخصی و ظروف و تکیهگاههای چند بار مصرف.
- کالاهایی که طبق قراردادها و موافقتنامههای گمرکی بینالمللی قابل ورود موقت بوده و دولت جمهوری اسلامی ایران عضویت آن را پذیرفته است.
- وسایل و لوازم امدادی بهمنظور کمکهای بشردوستانه.
- ظروف و لفافهای آماده برای بستهبندی کالای صادراتی.
- هواپیما برای امور خدماتی از قبیل سمپاشی و مسافری.
واردات قطعي

كالاهايي كه قرار است داخل كشور مصرف شوند ميبايست به صورت واردات قطعي به گمرك وارد شوند و سپس كليه حقوق، عوارض، ماليات، تعرفه و … پرداخت شود و سپس به داخل كشور وارد شوند. اين كالاها اجازه صادرات قطعي مجدد ندارند مگر اينكه ارزش افزودهاي روي آنها ايجاد شده باشند اما اجازه صادرات موقت دارند. براساس شیوه پرداخت قیمت کالا، واردات دارای روشهای متعدد و مختلفی می باشد که اهم آن عبارتند از :
- واردات از محل ارز خریداریشده از سیستم بانکی جهت گشایش اعتبار
- واردات با ارز آزاد جهت گشایش اعتبار
- واردات در مقابل صادرات از محل پروانه صادراتی (لاشه صادراتی) به نام شخص صادرکننده (غیرقابل واگذاری)
- واردات در مقابل صادرات با ارائه پروانه صادراتی (لاشه صادراتی) به نام شخص صادرکننده یا به نام دیگری با واگذاری رسمی (حق واگذاری به غیر برای یکبار وجود دارد.)
- واردات بهصورت بدون انتقال ارز از محل سرمایهگذاری خارجی پس از تأیید وزارت امور اقتصادی و دارائی
- واردات بهصورت بدون انتقال ارز از محل فهرست اقلام مجاز اعلامشده.
کالاهای مرجوعی
کالاهای مرجوعی در اصل جزء واردات غیرقطعی و موقت نیز طبقهبندی میشوند. کالاهایی هستند که وارد کشور شده و بنا به دلایلی به خارج از کشور برگردانده میشوند. بستههای کالای مرجوعی یا درب محفظه بار وسیله نقلیه آنکه در گمرکهای داخلی اظهار میشود پلمبشده و با پروانه که به یک نسخه اظهارنامه الصاق میشود در اختیار صاحب کالا گذارده میشود و یک نسخه از اظهارنامه مربوط بلافاصله و بهصورت مستقیم بهعنوان گمرک مرزی که کالا ازآنجا خارج خواهد شد ارسال و نسخه سوم بایگانی میشود.

هرگاه صاحب کالای مرجوعی تا یک ماه پس از پایان مهلت دادهشده نسخه گواهیشده اظهارنامه را به گمرک صادرکننده پروانه مرجوعی برای ابطال تضمین تحویل ننماید گمرک مذکور مراتب را از گمرک مرز خروجی استعلام و اگر معلوم شود کالای مرجوعی به آن گمرک تحویل نشده (بهجز موارد غیرعمدی) حسب مورد نسبت به وصول و واریز تضمین و یا اجرای مقررات قاچاق اقدام خواهد نمود.
ترانزیت خارجی کالا
ترانزیت خارجی کالا یعنی اینکه کالای خارجی بهمنظور عبور از خاک یک کشور از یک نقطه مرزی کشور وارد و از نقطه مرزی دیگر خارج شود. مثلاً کالایی از مرز ایران با تاجیکستان واردشده و در مرزهای دریایی ایران روی کشتی بارگیری شود و به کشور ثالث صادر شود. این نوع کالاها جزء واردات و صادرات قطعی محسوب نمیشوند و از پرداخت حقوق گمرکى و سود بازرگانى و عوارض معاف است.

وسايل نقليه که بدون بار و مسافر وارد و براى ترانزيت اظهار شود از هر حيث تابع مقررات و شرايط ترانزيت کالا است و همچنين وسايط نقليه حامل کالا ترانزيتى که با محموله خود از يک نقطه وارد و از نقطه ديگر با محموله خود خارج مىشود. براى اين نوع وسايط نقليه بايد اظهارنامه ترانزيت جداگانه تسليم و پروانه ترانزيت جداگانه تحصيل شود.
ترانزیت داخلی
کالایی که گمرک نشده است از گمرک خانه مجاز به گمرک خانه دیگری حملونقل شود مثلاً حمل کالا از یک گمرک مرزی به گمرک تهران. برای مثال ماشینهای وارداتی از بندرعباس به سمت گمرک شهریار ارجاع میشود برای ترخیص کالا

واردات کالا گروه بازرگانی توسعه تجارت کژال (QZL)
ما در گروه بازرگانی توسعه تجارت کژال (QZL) با دارا بودن کارشناسان متخصص و با تجربه در زمینه تجارت بین المللی و انواع واردات کالا از کشورهای خارجی بهترین پیشنهادات را به شما برای اینکه بدانید چه کالایی را در چه زمانی و به چه شکلی وارد کشور کنید تا بیشترین سود نسیبتان شود، میدهیم. با ما تماس بگیرید.
