بسته شدن سایت فروش بسیاری از واردکنندگان

بلاتکلیفی در ثبت‌سفارش واردات خودرو و زمزمه تغییرات تعرفه‌ای باعث شده تا سایت فروش بسیاری از واردکنندگان خودرو بسته شده و دیگر، خبری از شرایط فروش متنوع به گوش نرسد.

از تصمیم وزارت صنعت برای توقف ثبت سفارش واردات خودرو بیش از ۵ ماه می‌گذرد و هنوز هم معلوم نیست نیست که توقف ثبت‌سفارش تا کی ادامه داشته باشد؛ ولی این تصمیم دولت، بیش از هر چیزی، باعث آشفته شدن بازار شده و خودروسازان داخلی و واردکنندگان خارجی را هم تحت‌الشعاع خود قرار داده است؛ به این معنی که طیف گسترده ای از افزایش قیمتها این روزها از طرف خودروسازان داخلی بر روی بعضی خودروهای نیمه وارداتی‌شان اعمال گردیده و واردکنندگان خودرو نیز فروش خودرو را متوقف کرده‌اند.

همین موضوع باعث شده تا این تصمیم دولت، هیچ منفعتی برای مصرف‌کنندگان در بازار داخلی نداشته باشد و فقط منجربه آشفته‌بازاری شود که هر فروشنده‌ای، آنگونه که می‌خواهد با مردم رفتار کند  و خودرو را با هر قیمتی که دوست دارد به مصرف‌کننده بفروشد؛ بدون اینکه هیچ نظارتی صورت گیرد و هیچ دستگاه یا نهاد نظارتی بر روی این وضعیت و رفتار فروشندگان و واردکنندگان نظارت داشته باشد.

سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان که خیلی وقت است پای خود را از بازار خودرو بیرون کشیده و کمتر وارد اظهارنظر در این موضوع  می‌شود؛طوری  که حداقل این سازمان، حامی مصرف‌کنندگان درزمینه خودرو نیست و به طور کلی، علاقه‌ای به دخالت در این وضعیت ندارد و شورای رقابت هم که مسئولیتی در قبال شکل‌گیری انحصار خودروهای بالای ۵۰ میلیون تومان در بازار به عهده نمی‌گیرد؛ پس اکنون به خوبی می‌توان عنوان کرد  که هیچ نظارتی بر بازار وجود ندارد و همه چیز به نفع عده ای از واردکنندگان و تولیدکنندگان در جریان می باشد.

البته در این بین،بسیاری از واردکنندگان مانند نگین خودرو و رامک خودرو هم از وضعیت موجود راضی نمی باشند و معتقدند که توقف ثبت سفارش، اقدامی حرفه‌ای نیست؛ چه واردکنندگان و چه مصرف‌کنندگان از محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت انتظار داشتند که در این رابطه، سنجیده‌تر اقدام نماید.

گزارش‌های میدانی از سایت‌های فروش بسیاری از واردکنندگان و نمایندگی‌های رسمی خودروهای وارداتی حاکی از آن است که بیشتر آنها، طرح‌های فروش خود را متوقف نموده  و با اعلام اینکه «شرایط فروش به زودی اعلام می شوند»، بلاتکلیفی موجود در این زمینه را به نمایش گذاشته و این مصرف‌کنندگان هستند که در این رابطه، با سردرگمی ونقض در حقوق خود مواجه میشوند؛زیرا  واردکنندگان و فروشندگان خودرو، یا خودرو نمی‌فروشند و یا اینکه یکباره، افزایش قیمت های بالای ده میلیون تومان را بر قیمتهای خود اعمال می نمایند. البته آنها نیز مقصر نباشند زیرا بسیاری از خودروهایی که با برنامه ریزی، پیش فروش شده یا در قالب طرح‌هایی قرار بود به فروش رسند، اکنون در بلاتکلیفی می باشد.

نکته قابل توجه این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت، علت توقف ثبت سفارش واردات خودرو را افزایش واردات این کالا به کشور اعلام نموده وگفته است که در 8 ماهه ابتدای سال جاری، تعداد بسیاری خودرو به کشور وارد شده است، در حالیکه بعضی مستندات، حاکی از آن است که خودروسازان دولتی ،۶۱۰۰ دستگاه خودرو در این مدت وارد کشور کرده اند.

فرهاد احتشام زاد، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به اینکه در8 ماهه ابتدای امسال، ۵۲ هزار و ۶۱۴ دستگاه خودرو به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار وارد کشور شده است،گفته است: از این تعداد ۶۱۰۰ دستگاه سهم خودروسازان و مجوزهای خاص بوده است که ارزش واردات آنها ۱۲۳ میلیون دلار می باشد.
وی همچنین افزود: با کم کردن واردات خودرو توسط شرکتهای خودروساز، ۴۶ هزار و ۵۵۶ دستگاه به ارزش یک میلیارد و ۲۷۵ میلیون دلار توسط واردکنندگان به کشور انجام شده است که از نظر تعدادی نسبت به دوره مشابه ۱۱ درصد رشد پیدا کرده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *