واردات کالا به چه معناست؟

به کالاها یا محصولاتی که در کشور یا کشورهایی تولید یا فراهم می شود و از راه تجاری به کشور دیگری وارد می گردد، واردات کالا گفته می شود.

واردات به یک کشور معمولا به این دلیل می‌باشد که تهیه برخی کالاها برای یک سری کشورها مقدور نبوده یا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد، به همین دلیل نیازهای خود را از طریق کالاهای وارداتی تامین می نمایند.

شرکت های واردکننده باید تسلط کافی به قوانین و مقرارات واردات کشور داشته باشند، تجارت نیاز مبرم به کسب اطلاع از قوانین دارد. خصوصا آنکه قوانین و مقررات این حوزه متناسب با نیازهای روز و با توجه به اتفاقات مختلف به روز رسانی می شود. یک واردکننده هم باید نسبت به قوانین کلی و پایه ای و هم نسبت به تغییرات در مقررات جزئی تسلط داشته باشد. تسلط به قوانین واردات کالا به ایران در حوزه تخصصی شرکت های خدمات بازرگانی می باشد.

یک وارد کننده کالا باید با بسیاری از امور از قبیل تجارت، بانکداری بین الملل، حمل و نقل بین المللی، ترخیص کالا ، امور گمرکی و نحوه تخصیص ارز و … آشنایی کامل داشته باشد.

 

حال باید بدانیم این شرایط چیست؟

در ابتدا تولید کننده، بازرگان، شرکت واردکننده یا خریدار با توجه به شرایطی که دارد، نیازی را در بازار احساس می کند. سپس با استفاده از روابط و با استفاده از مشتریان خود متوجه می شود که میتواند کالای مدنظر را به بازار وارد و از منافع آن بهره مند شود. یا به خاطر امکان سنجی و نیازسنجی در شرکت های تولیدی و تحقیقات بازار یا هوش تجاری بازرگان تشخیص می دهد، که موعد واردات کالای خاص فرارسیده است. در این شرایط مطالعه اندازه بازار مورد نظر و بخش بندی بازار و سهم رقبا از بازار، شناخت میزان تقاضا و مصرف و درک ضرورت نیاز مردم به آن کالا پیش از واردات از کشورهای دیگر باید مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به درآمد و مصرف سرانه می توان دریافت که مردم به چه اندازه حاضر به هزینه کردن برای آن کالای مورد نظر هستند، این امر در کنار برآورد هزینه های بازرگانی و واردات کالا نهایتا برآورد صحیحی از واردات کالا ایجاد می نماید.

در نهایت شرکت وارداتی یا تولیدی باید تصمیم بگیرد که از کدام کشورکالا وارد شود؟ چرا و چگونه انجام شود؟ البته برخی از کالا دارای برند مبدا هستند.