گمرک بندر امام خمینی و گمرک فرودگاه امام خمینی

چه کالاهایی از گمرک امام خمینی ترخیص می شوند

دو گمرک امام خمینی

در هر کشوری برای واردات و صادرات کالا ، روش های قانونی مختلفی وجود دارد، در ایران نیز انواع کالاها از راه های مختلف زمینی، هوایی و دریایی وارد مرزهای گمرکی می شوند و برای خروج از گمرک نیازمند گذراندن تشریفات قانونی هستند. در ایران چندین گمرک مهم وجود دارد دو گمرکی که به نام گمرک امام خمینی می شناسیم، گمرک بندر و گمرک فرودگاه امام خمینی، از مهم ترین گمرک های ایران به شمار می آیند. گمرک بندر امام خمینی در ماهشهر استان خوزستان و گمرک فرودگاه امام خمینی در حوالی تهران است. این گمرک ها از اهمیت و قابلیت های زیادی برخوردار میباشند.

گمرک امام خمینی

حمل هوایی بار یکی از امن ترین و سریع ترین راه های ترخیص کالا و واردات کالا می باشد. حمل هوایی بار، راهی امن و سریع اما پرهزینه است؛ به همین دلیل بیشتر در مورد کالاهای حساس یا گران قیمت به کار گرفته می شود.

به عنوان مثال برای واردات یا صادرات طلا و مواد دارویی که هم قیمت بالایی دارند و هم حساس هستند از حمل بار هوایی استفاده می شود؛ همچنین گاهی نیز نیاز هست که یک محموله خیلی سریع به مقصد برسد که در چنین مواقعی حمل هوایی بار بهترین گزینه پیش رو به حساب می رود اما معمولاً برای حمل کالاهایی که از قیمت چندانی برخوردار نیستند یا لازم نیست که سریعاً به مقصد برسند از خطوط حمل و نقل زمینی یا دریایی استفاده می شود چون از نظر اقتصادی به صرفه تر هستند.

گمرک بندر امام خمینی

آشنایی با گمرک بندر امام خمینی

بزرگترین بندر ایران که با مساحتی بالغ بر ۱۱۰۴۴ هکتار مساحت به ارائه ی خدمات صادرات و واردات مشغول است را با نام بندر امام خمینی (ره) می شناسیم. این بندر در ماهشهر خوزستان واقع در شمال غربی خلیج فارس  و در انتهای آبراه خور موسی قرار دارد که بستری آرام و مطمئن برای تردد انواع کشتی‌های اقیانوس پیمای تجاری و نفتکش از مسیر خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و اقیانوس هند به اقصی نقاط جهان فراهم نموده است.

بندر امام خمینی یا همان سربندر سابق که قبل از انقلاب به نام بندر شاهپور نیز نامیده می شد، بزرگترین بندر فعال تجاری ایران است که ۳۸ اسکله فعال به طول هفت کیلومتر دارد. این بندر در سابق سربندر نام داشت، بومیان منطقه به خانه‌های چوب وحصیری که در ورودی بندر شاهپور به صورت پراکنده ساخته شده بود به زبان محلی میگفتن خونیل سره بندر که رفته رفته به سربندر معروف شد و پس از انقلاب ۱۳۵۷ به بندر امام خمینی تغییر نام داد.

چرا بندر امام خمینی فعال‌ترین بندر تجاری ایران است؟

این شهر دارای یک دانشگاه پیام نور و چند هتل بین‌المللی است. علاوه بر این موارد، در این شهر اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، اداره گمرک ودرنزدیکی آن منطقه ویژه اقتصادی و سازمان منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر ومجتمع بندری امام خمینی فعال است. بندر امام خمینی تا تهران ۹۲۷ کیلومتر فاصله دارد و فاصله ریلی آن تا اهواز ۸۸ کیلومتر است. از مرکز شهر و فرودگاه هم به ترتیب ۹۰ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر فاصله دارد.

گمرک بندر امام خمینی(ره) فعالترین مرز خروجی کشور شناخته شده.است. به دلیل موقعیت خوب این بندر، بزرگترین کشتی های باربری پست پاناماکس و کشتی های ۱۵۰ هزار تنی می توانند در آن پهلو گرفته و عملیات تخلیه و بارگیری کانتینرها و محموله های خود را انجام دهند.این بندر قابلیت پذیرش حدو 50 میلیون تن کالا را دارد و دارای 520,000 متر انبار مسقف است.

بندر امام خمینی بهترین مسیر زمینی ممکن برای حمل و نقل کالا از آسیای میانه، ترکیه، عراق، قفقاز به کشورهای قسمت جنوبی آسیای میانه است. هم اکنون این بندر محل اصلی صادرات نفت به چین، کره، ژاپن و یا کشورهای عربی همسایه می باشد. علاوه بر این ها بندر امام خمینی از آن دسته از گمرک های کشور است که در آن می توان از سامانه اظهار از راه دور استفاده کرد. این گمرک تسهیلات ویژه ای برای واردات ماشین آلات و قطعات و لوازم اولیه ماشین آلات به بازرگانان ارائه می دهد و امکان استفاده از تخفیفات ویژه ای برای کالاهای کشور عراق دارد، این گمرک امکانات فراوان دیگری نیز برای تخلیه انواع محموله ها با حداقل تشریفات گمرکی فراهم می کند.

مهمترین کالاهایی که از گمرک بندر امام خمینی ترخیص میشود

ترانزیت مواد نفتی در گمرک بندر امام خمینی(ره)

یکی از ویژگی های خاص این بندر، ترانزیت مواد نفتی است به گونه ای که منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) به عنوان مرز خروجی ترانزیت، ٧٨درصد از سهم ترانزیت مواد نفتی را به خود اختصاص می دهد.

بندر امام خمینی به خاطر نزدیکی به کشور عراق و فراهم آمدن بسترهای مناسب، موجب جلب توجه سرمایه گذاران جهت ایجاد امکانات و تاسیسات تخلیه و بارگیری مکانیزه برای فرآورده های نفتی شده است.

پس از مواد نفتی عمده ترین کالاهای ترانزیت شده در گمرک بندر امام خمینی مواد سوختی، انواع ترکیبات شیمیایی، کالاهای ساختمانی، لوازم خانگی و انواع پنبه می باشد.

عمده کالاهاي صادراتي از گمرک بندر امام خمینی گازها، محصولات پتروشيمي، محصولات نفتي، بنزين، کوره اوره و غيره بوده اند که به کشورهاي چين، امارات متحه عربي، هند، کره جنوبي، ژاپن صادر شده اند.

کالای ترخیصی و ورودی به بندر امام خمینی (ره)

ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی

ازدیگر مواد وارداتی به این بندر می توان به ذرت، بنزين، آهن آلات، گندم، سويا، کنجاله سويا، از کشورهاي امارات، برزيل، آرژانتين، آلمان، و اکراين اشاره کرد.همچنین وجود گمرک های تخصصی برای موارد مختلف از دیگر ویژگی های این بندر محسوب می شود، گمرک های تخصصی برای ترخیص مواردی که در زیر بیان شده در فرودگاه این بندر مستقر هستند.

  • تجهيزات پزشكي
  • سيگار و محصولات دخاني
  • آرايشي و بهداشت
  • ترخيص خودرو
  • كالاهاي خاص نظامي
  • تلفن همراه
  • طلا و جواهر
  • چيني‌آلات
  • پارچه
  • لوازم خانگي بزرگ (يخچال، فريزر، لباسشويي، ظرفشويي، كولر گازي، تلويزيون)
  • پيش‌سازها
  • اسباب‌بازي
  • فرش ماشيني
  • لاستيك
  • شيرآلات بهداشتي
  • ماشين‌آلات راهسازي نو
  • رايانه، نوت‌بوك و لوازم جانبي و تجهيزات رايانه
  • دوربين عكاسي و مداربسته

ویژگی های مهم بندر امام خمینی

  • ارتباط با تمام نقاط ایران از طریق خطوط هوایی، زمینی و ریلی
  • بزرگترین مرز خروجی کشور
  • موقعیت جغرافیایی خوب برای صادرات نفت و محصولات نفتی
  • در سال بیش از 40 درصد از واردات و ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی صورت میگیرد.
  • بندر امام خمینی دارای اسکله هایی بزرگ است و از این رو قابلیت بارگیری بالایی دارد.
  • دارای گمرک های اختصاصی جهت برخی کالاها همچون خودرو، دخانیات، لوازم خانگی، پارچه، اسباب بازی، کالاهای آرایشی بهداشتی و…
  • ظرفیت ترمینال کانتینری بندر امام خمینی بالغ بر 700 TEU میباشد.
  • کسب رتبه دوم از جهت ترخیص کالا، پس از گمرک شهید رجایی
  • کسب رتبه سوم صادرات کشور بعد از گمرک شهید رجایی و عسلویه
  • کلیه خدمات مربوط ترانزیت، ترانشیپ و واردات و صادرات و ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی
  • موقعیت خوب این بندر قابلیت بارگیری کشتی های باربری پست پاناماس و کشتی خیلی سنگین 150 هزار تنی فراهم نموده است.
  • صدور قبض انبار و گواهی مبدا جهت کالاهای صادراتی و وارداتی
  • دارای سامانه اظهار گمرکی اینترنتی جهت تسهیل تشریفات گمرکی و فرآیند ترخیص کالا
  • امکان ورود و خروج کالاهای خارجی از کلیه راه های موجو در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام

ترخیص کالا از بندر امام خمینی

اگر بخواهیم ترخیص کالا را به ساده‌ترین حالت ممکن تعریف کنیم، عبارت است از روندی که طی آن کالا از کشور خارج شده یا وارد می‌شود و سندی است که نشان می‌دهد حقوق گمرک پرداخت شده است. در واقع ارائه مدارک و پرداخت حقوق گمرک جهت تسهیل امور صادرات و واردات و تحویل کالا فرآیند ترخیص کالا نامیده می‌شود.

با توجه به این‌که ایران از جمله کشورهایی است که در زمینه صادرات و واردات بسیار فعال است، کالاها از طریق مختلف زمینی، هوایی و دریایی وارد و یا خارج می‌شوند که باید از گمرک رد شده و مجوز لازم را کسب کنند.

چه کالاهایی از بندر امام خمینی ترخیص میشوند

بندرامام خمینی بیشترین میزان واردات را از لحاظ حجمی داراست. در ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی به دلیل بزرگ بودن اسکله‌ها و قابلیت بارگیری، توانایی زیادی دارند تا کالاهای فله‌ای زیادی را پذیرا باشند و به همین دلیل ذرت و حبوبات و کنجاله و کالاهایی نظیر این در گمرک بندر امام خمینی هستند. با این‌که این کالاها حجم زیادی دارند، ارزش دلاری پایین‌تری را به نسبت کالاهایی نظیر ماشین آلات و دیگر کالاهایی که ارزش دلاری آنها بالاست را دارند.

 

آشنایی با گمرک فرودگاه امام خمینی

گمرک امام خمینی بزرگ‌ترین و البته مهم‌ترین گمرکی است که اقدام به ترخیص کالاهایی می‌نماید که به صورت هوایی وارد شده‌اند. فاصله فیزیکی گمرک امام خمینی به اتوبان‌های ترانزیتی بسیار نزدیک است و البته این گمرک دارای فعالیت ۲۴ ساعته می‌باشد. به طور کلی امور گمرکی که در این گمرک صورت می‌پذیرد از قبیل واردات قطعی که خود در دو لاین انجام می‌شود، و واردات موقت که نیازمند به رعایت قوانین کالاهای موقت می‌باشد، صادرات قطعی و هم چنین خروج موقت می‌باشد.

آشنایی با گمرک فرودکاه امام خمینی
سایر امور از قبیل پست سریع و یا ترانزیت از دسته فعالیت‌های این گمرک می‌باشد. یکی از موضوعات بسیار مهم در گمرک فرودگاه امام خمینی ترخیص کاران متخصص می‌باشند که به تمامی امورات گمرکی تسلط کافی داشته و هم چنین دارای مسئولیت بسیار گسترده در خصوص ارائه بهترین خدمات بازرگانی هستند. تمامی فعالیت‌ها در این گمرک به صورت روزانه و البته هر روز انجام می‌شود.

تاریخچه فرودگاه امام خمینی

شروع به کارگمرک فرودگاه امام خمینی

بعد از اینکه سازمان ایکائو ساخت فرودگاهی مجهز و با توان ترانزیتی بین دو قاره اروپا و آسیا در سال 1346 را مطرح کرد این طرح در سال 1351 در ایران به تصویب رسید. در سال 1354 ساخت فرودگاه توسط شرکت های آمریکایی و ایرانی آغاز، اما با رخداد انقلاب این طرح متوقف شد. پس از جنگ و در سال 1374 یک شرکت فرانسوی و چند شرکت ایرانی ساخت آن را از سر گرفتند.

فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) ازنظرمساحت در زمره 10 فرودگاه بزرگ جهان و در 30 کیلومتری اتوبان تهران-قم قرار دارد. که با اهداف بین المللی با مساحتی در حدود 13500 هکتار در اواخر اردیبهشت ماه سال 1384 راه اندازی گردید. و اکنون نیز در حال گسترش است.

آغاز به کار گمرک در فرودگاه امام خمینی

گمرک جمهوری اسلامی ایران یکی از اولین سازمان هایی بود که با وجود تمام مشکلات اداری و اجرایی، نیروها و امکانات خود را در بخش کوچکی از فرودگاه امام قرار داد. تا به افزایش اعتبار این پروژه ملی و بزرگ کمک کند.

اولین وظیفه­ای که گمرک برعهده گرفت انجام تشریفات مسافرین ورودی و انجام امور تجاری در بخشی از فرودگاه امام خمینی بود. از سال 1390 بر اساس طرح ادغام گمرکات استان تهران ، گمرک امانات پستی و گمرک مهرآباد تحت نظارت گمرک فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) انجام فعالیت می کنند.

ویژگی های گمرک فرودگاه امام خمینی

1- موقعیت جغرافیایی گمرک فرودگاه امام خمینی منحصر به فرد است و نزدیکی به فرودگاه مهراباد، دسترسی آسان و همجواری با جاده های ترانزیتی و قرار داشتن درنزدیکی تهران به عنوان پایتخت ایران موجب شده است این گمرک در انتقال و ترخیص سریع محموله های گمرکی موفق عمل کند.

2- گمرک فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) بزرگترین مرز هوایی کشور می باشد که از سال 1384 به صورت شبانه روزی به خدمت گیرندگان و فعالان عرصه تولید، خدمات ترخیص کالا ارائه می نماید که در مجموع دارای 6 حوزه می باشد :

  • حوزه 1 تجاری
  • حوزه 2 تجاری
  • حوزه 3 امانات پستی
  • حوزه 4 امور مسافری
  • حوزه 5 مهرآباد
  • حوزه 6 گمرک تخصصی نفت

3- اکثر تجار ایرانی برای واردات کالاهای کم حجم و سبک،گمرک هوایی فرودگاه امام خمینی را انتخاب می کنند. این گمرک از رویه های ورود قطعی و موقت، صادرات قطعی و موقت، ترانزیت داخلی و خارجی، مسافری، مرجوعی و قضایی برخوردار است.

4- در حال حاضر از نظر تنظیم اظهارنامه در کلیه رویه ها در بین گمرکات استان تهران مقام نخست و در بین گمرکات کشور مقام دوم را داراست.

5- امکانات دیگر این مجموعه به سبب وجود حساسیت های خاص از رویه های پست سریع، فریت و پست سیاسی بهره مند می باشد.

6- سالن مسافری این گمرک بطور متوسط شبانه روز پذیرای بالغ بر 15000 مسافر می باشد.

7- مساحت گمرک فرودگاه امام ۲۷ هزار و ۸۵۶ متر مربع می باشد و می تواند در لحظه بیش از سی هزار تن کالا و محموله را پذیرش نماید.

8 –مدرن ترین انبار عمومی کشور متعلق به این گمرک است. تجهیزات کامل گمرک فرودگاه امام خمینی از لحاظ داشتن قفسه بندی مطمئن تا ارتفاع ۱۵ متری از زمین، انبار های متنوع و مختلف متناسب با کالاهای مختلف از لحاظ شرایط نگهداری، برخورداری از انبار های مسقف و مکانیزه، ایمنی بالا و مجهز بودن در برابر خطراتی همچون آتش سوزی، از دیگر ویژگی های مثبت گمرک فرودگاه امام خمینی است.

9- همچنین گمرک فرودگاه امام خمینی مجهز به سردخانه است و بنابراین می تواند کالاهای فاسد شدنی را از هرگونه ریسک حفظ نماید.

10-این گمرک در هر زمانی از روز توانایی پذیرش بیش از سی هزار تن محموله را داراست.

11-کلیه بخش های این گمرک به ابزارهای کنترلی کامپیوتری مجهز هستند.

 

ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی

به طور کلی برای وارد نمودن کالا به داخل هر کشور روش‌ها و متدهای مختلفی پیش روی شما قرار دارد. در ایران کالاها از شرکت‌های هوایی و زمینی و حتی از شرکت‌های حمل و نقل دریایی وارد مرزهای گمرکی می‌شود. در هنگام ورود کالا به کشور نیاز به تشریفات گمرکی می‌باشد. به این ترتیب کالای مورد نظر وارد گمرک می‌شود تا ترخیص کالا طبق قانون خاص بر روی آن انجام شود. در این راه اخذ پروانه گمرکی و هم چنین برگه سبز نیز انجام می‌شود. برای ترخیص کالا نیاز به بررسی ظرفیت گمرک مورد نظر، ارزش و دلاری و به مساوات آن میزان واردات کالا و همینطور حجم کالایی که قرار است وارد شود نیاز است.

زمانی که یک شرکت بازرگانی که در خصوص واردات و یا صادرات فعالیت می‌نماید میخواهد یک کالا را از طریق مرزهای هوایی انتقال دهد می‌بایست از گمرک فرودگاه امام خمینی که در تهران قرار دارد اقدام نماید. به این معنی که تمامی تشریفات در خصوص ترخیص کالا در این گمرک صورت می‌پذیرد. کالاهایی که از طریق مرزهای هوایی وارد می‌شوند دارای شرایط و ضوابط خاصی هستند و هرگز نمی‌توان هر کالایی را وارد نمود.
یکی از موضوعاتی که در خصوص این قوانین می‌توان مثال زد، وزن کالا می‌باشد. نمی‌توان کالایی با وزن بسیار زیاد وارد نمود و در برخی موارد این کالایی که دارای وزن کم و یا مناسب و دارای حجم و فضای بزرگ است نیز از لحاظ گمرک غیر قابل ورود می‌باشد. سیر زمانی مناسبی در خصوص انتقال کالا وجود دارد، به عنوان مثال اگر صاحب کالا اصرار به زمان کوتاه و سریعی برای این انتقال دارد نیز از دید گمرک غیر قابل اعمال است. ناگفته نماید در این بین تبصره‌هایی نیز وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد کالاهای بسیار بزرگ را انتقال دهید و این موضوع بسیار هزینه بر می‌باشد.

چه کالاهایی از فرودگاه امام خمینی ترخیص میشوند

ترخیص کار گمرک فرودگاه امام خمینی

در این گمرک ، هر ترخیص کار مسلط به امور گمرکی جهت ارائه خدمات بازرگانی و ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی مستقر بوده و روزانه به طور مستمر کالاهای مختلف را ترخیص می نماید. به طور کلی مدت زمان رسیدن محموله از زمان بارگیری کالا در کشور مبدأ تا زمان رسیدن کالا به گمرک فرودگاه امام خمینی بسیار کمتر از سایر روش های حمل و نقل بین المللی می باشد. و فرایند ترخیص کالا در صورت تکمیل مدارک منطبق با قوانین گمرکی در کوتاه ترین زمان ممکن صورت می پذیرد.

مراحل انتقال کالا از گمرک امام خمینی

فرودگاه امام خمینی به عنوان یکی از ده فرودگاه بزرگ جهان به شمار می آید و با هدف گسترش روابط بین المللی در زمینه جابه جایی مسافر و کالا به کار خود ادامه می دهد در واقع گمرک بخش کوچکی را در فرودگاه به خود اختصاص داده است و کار ترخیص کالا را به خوبی سازمان دهی می کند. یکی از مسائل حائز اهمیت این است که گمرک در نزدیکی محل ورود کالا قرار گرفته باشد و در این صورت موجب سهولت در امر انتقال و ترخیص کالا می شود . مراحل انتقال کالا از گمرک امام خمینی به شرح زیر است:

  • جمع آوری و بارگیری کل کالاها
  • انتقال کالا توسط خطوط هوایی
  • شروع عملیات مربوط به ترخیص کالا و دریافت آنها از فرودگاه
  • کنترل و ارزیابی کالا، همچنین ثبت اظهارنامه ها و بررسی اسناد و نتیجه آنها
  • پس از تایید و پروانه شدن کالاها، انتقال توسط وسایل نقلیه مناسب و بارگیری آنها

ترخیص کالا مرجوعی

در چنین حالتی می‌بایست صاحب کالا و یا ترخیص بار پس از انجام تمامی تشریفات کالا متعهد شود که در زمانی مشخص که معمولاً توسط رییس گمرکات اعلام شده است کالا از گمرک خارج شود. این زمان در شرایط خاصی قابل تغییر می‌باشد و این موضوع خود نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد. در نظر داشته باشید که یک کالای مرجوعی هرگز به سادگی خارج نخواهد شد و در این راه نیاز به تعهداتی مشخص و مهم است. در خصوص هزینه این کالا این طور بررسی شده است که تمامی هزینه‌ها برای خدمات گمرکی دریافت می‌شود و البته این موضوع به صورت حتمی است.
در این بین مبلغی نیز به عنوان ضمانت‌نامه از صاحب کالا دریافت می‌شود. این مبلغ در طول حمل کالا از قسمت گمرک داخلی تا گمرگ مرزی در گرو می‌ماند. مأموران گمرکی کالا را از مرز به بیرون خارج نموده و در نهایت پس از انجام تمامی مراحل اداری و البته تأیید زمان و تاریخ مبلغ در گرو ضمانت آزاد خواهد شد. دقت نمایید که مراحل ترخیص کالا مرجوعی نیازمند به بروکراسی‌های بسیار ویژه اداری دارد و این موضوع خود نیاز به تیم‌های متخصص دارد.

 

قوانین و مقررات گمرک فرودگاه امام خمینی

انتقال کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی

1- اشیای نو و مستعمل یک مسافر که ممکن است بطور معمول و عرفی در طول سفر برای استفاده شخصی وی لازم باشد، این لوازم مشمول معافیت بوده اما در صورتی که آن کالا جنبه تجاری دارد نداشته باشد که تشخیص این امر با گمرک است.

2- مسافرین ورودی و یا خروجی از قلمرو گمرکی موظف هستند کالای همراه خود را به گمرک اظهار نمایند که این اظهار هم می تواند بصورت شفاهی انجام شود و هم بصورت کتبی که این کار به تشخیص گمرک انجام می شود.

3- اگر مسافر اجناس خود را جاسازی وبه گمرک اظهار نکرده باشد و گمرک بر اثر بازرسی آنها را کشف نماید، مشمول مقررات قاچاق خواهد بود.

4- در مرزهایی که گمرک از نظام دو مسیر سبز و قرمز برای کنترل های گمرکی اقدام می نماید انتخاب مسیر توسط مسافر به منزله اظهار کالای خود می باشد و در صورت انتخاب مسیر سبز به این معنی خواهد بود که کالایی برای اظهار به گمرک ندارد.

5- در صورت درخواست مسافر مقیم ایران که قلمرو گمرکی کشور را ترک می نماید گمرک ملزم است بخشی از کالای همراه وی را که مجاز به خروج آن می باشد مشخص نماید تا در موقع ورود مجدد به کشور از پرداخت حقوق ورودی معاف شود.

6- اتباع خارجی که بطور رسمی در ایران به کار یا تحصیل اشتغال دارند در پایان کار یا تحصیل میتوانند لوازم منزل خود را در حد متعارف بدون ارائه مجوز یا کارت بازرگانی از کشور خارج نمایند .

توصیه و هشدارهایی که درگمرک فرودگاه امام خمینی باید به آن توجه کنید

  • هرکز کالای خود را از دید ماموران گمرک مخفی نکنید چون در صورت کشف بعنوان قاچاق محسوب می شود.
  • همواره هزینه هایی از مسافران به عنوان اضافه بار توسط شرکت های حمل و نقل دریافت میشه که ارتباطی با حقوق ورودی گمرکی ندارد و این شرکتها با توجه به شرایط خود و مقررات خود بار همراه مسافر را پذیرش می نمایند ، اما ملاک ارزیابی در گمرک ارزش کالا است.
  • هرگز کالای دیگری رو تحویل نگیرید چون در صورت وجود هر گونه مشکلی مسئولیت آن با شما است.
  • تا جایی که امکان دارد وسایل زیادی با خود حمل نکنید تا تشریفات گمرکی تحویل کالا سریع تر انجام شود.
  • سعی کنید تا جایی که امکان دارد از خرید کالاهای خارجی که در کشور با کیفیت مشابه تولید می­شود جلوگیری کنید تا به رشد اقتصادی و اشتغال کشور کمک شود.
  •  در صورت بیماری و نیاز به استفاده از داروی خاص نسخه پزشک را همراه داشته باشید.

 

گمرگ امانات پستی فرودگاه امام خمینی

مرسولات پستی گمرک فرودگاه امام خمینی

مرسولات پستی را می توان در دو دسته قرار داد:

۱- مراسلات

مراسلات پستی عبارت است از نامه، کارت پستی، مطبوعات، بسته های کوچک، نمونه های تجاری، نوار و صفحه پر شده و همانند آن و مطبوعات برجسته مخصوص نابینایان.

۲- امانات پستی

امانات پستی شامل کلیه بسته های پستی به استثنای نامه و کارت که از لحاظ وزن، بسته بندی و کرایه پستی تابع شرایط خاصی بوده می­شود. گاهی شرکت ها برای دریافت نمونه کالای خود از گمرک فرودگاهی استفاده می کنند.در بیشتر مواقع بسته هایی با وزن تا ۲۰ کیلوگرم به طریق زمینی و با وزن تا ۱۰ کیلوگرم به طریق هوائی ارسال می گردد.

کالاهای وارده به گمرک امانات پستی به سه منظور وارد می گردد:

  •   هدیه و سوغات
  • کالاهای مسافری
  • کالاهای نمونه و تجاری که توسط پست وارد می شود.

مقررات صدور کالا از طریق پست

امانات پستی فرودگاه امام خمینی

در صورتی که می خواهید کالایی از طریق پست ارسال کنید باید توجه شود که تجاری نباشد و از لحاظ قانون و شرع ممنوع نباشد. در اینصورت دیگر نیازی به کارت بازرگانی نیست و پس از صادر شدن مجوز و رعایت مقررات و با هر ارزشی قابل ارسال است.چنانچه خروجي برخي كالاها از اين طريق به صورت يك جريان تجاري در آيد وزارت بازرگاني مي‌تواند فهرست كالاهاي مذكور را براي جلوگيري از خروج آنها به گمرك اعلام نمايد. سقف ميزان كالاي خارجي قابل ارسال از طريق پست حداكثر 80 دلار براي هرنفر در نظر گرفته شده است.

ورود كالا از طريق پست

در صورتی که می خواهید کالایی از طریق پست وارد کنید باید از نظر قانون و شرع بلامانع باشد و جنبه تجاری هم نداشته باشد در این صورت بدون اینکه نیازی به کارت بازرگانی باشد و مجوزهای لازم برای واردات تا ارزش حداکثر 50 دلار به ازای هر نفر قابل انجام است. اگر کالای وارداتی شما بیش تر از 50 دلار باشد حقوق ورودی آن محاسبه و بعد از پرداخت می توانید کالای خود را ترخیص کنید.
درصورتي كه ورود كالا از اين طريق به صورت يك جريان تجاري درآيد يا مشكلات ديگري را براي كشور ايجاد كند، وزارت بازرگاني مي‌تواند با هماهنگي وزارت پست و تلگراف و تلفن فهرست كالاهاي مذكور را براي جلوگيري از ترخيص به گمرك اعلام نمايد.

خدمات فریت بار از گمرک امام خمینی

خدمات فریت بار گمرک امام خمینی

خدمات فریت بار در دنیایی که وزن مجاز چمدان ها در هواپیما در حال کاهش و هزینه حمل هوایی بار اضافی به سرعت در حال افزایش روز افزون است، مشتریان شرکت های هواپیمایی از حمل وسایلی که دوست دارند در سفر خود به همراه بیاورند نا امید می شوند یک راه حل مناسب است.مراحل فریت بار به شرح زیر است:

  • چند روز قبل از حرکت خود به دایره ی فریت گمرک امام خمینی مراجعه می کنید.
  • تشریفات گمرکی و ارزیابی انجام می گردد.
  • پته سبز گمرکی دریافت می شود و یک شرکت حمل و نقل را انتخاب می کنید و بارنامه و تگ بار را می گیرید.
  • هزینه اصلی فریت بابت بارنامه می باشد و تشریفات گمرکی آن هزینه ی چندانی ندارد.

فهرست کالاهایی که از گمرک  امام خمینی وارد می شود

  • تجهيزات پزشكي از گمرک فرودگاه امام خميني
  • سيگار و محصولات دخاني از گمرک فرودگاه امام خميني
  • آرايشي و بهداشت از گمرک بندر امام خمینی
  • ترخيص خودرو از گمرک بندر امام خميني(ره)
  • گمرك اختصاصي برای كالاهاي خاص نظامي فرودگاه امام خميني(ره)
  • گمرك اختصاصي برای ترخيص تلفن همراه گمركات فرودگاه امام خميني(ره)
  • گمرك اختصاصي مربوط به طلا و جواهر فرودگاه امام خميني(ره )
  • گمرك اختصاصي برای ترخيص چيني‌آلات در بندر امام خميني(ره )
  • گمرك اختصاصي برای ترخيص پارچه فرودگاه امام خميني
  • گمرك اختصاصي برای ترخیص لوازم خانگي بزرگ (يخچال، فريزر، لباسشويي، ظرفشويي، كولر گازي، تلويزيون): فرودگاه امام خميني(ره
  • گمرك تخصصي برای ترخیص پيش‌سازها فرودگاه امام خميني(ره)
  • گمرك تخصصي برای ترخیص اسباب‌بازي نيز فرودگاه امام خميني(ره) ، بندر امام خميني(ره)
  • گمرك تخصصي ترخيص فرش ماشيني نيز فرودگاه امام خميني(ره ) ، بندر امام خميني(ره)
  • گمركات تخصصي برای ترخیص لاستيك فرودگاه امام خميني(ره)، بندر امام خميني(ره)
  • گمرك تخصصي برای ترخیص شيرآلات بهداشتي بندر امام خميني(ره )، فرودگاه امام خميني(ره)
  • گمرک اختصاصی برای ترخیص ماشين‌آلات راهسازي نو بندر امام خمینی(ره)
  • گمرك اختصاصي رايانه، نوت‌بوك و لوازم جانبي و تجهيزات رايانه دوربين عكاسي و مداربسته: فرودگاه امام خميني

 ترخیص کالا گروه بازرگانی توسعه تجارت کژال (QZL)

ترخيص كالا، كاري تخصصي و پيچيده مي باشد. عدم آشنايي به آن منجر به صرف هزينه و وقت بسیار مي شود. گروه بازرگانی توسعه تجارت کژال (QZL) با سابقه ای بالغ بر ده سال و با دارا بودن شعب مختلف ارائه دهنده خدمات ترخیص کالا از کلیه گمرکات کشور و انواع خدمات بازرگانی از جمله مشاوره خرید، مشاوره حقوقی،مشاوره گمرکی و اعتبار سنجی شرکت های خارجی و حمل و ارسال منظم بار و خرده بار به صورت دریایی و هوایی را برای تجار و صنعتگران ایران اسلامی در سریعترین زمان و مناسب ترین هزینه ها انجام میدهد.شما عزیزان می توانید جهت مشاوره بازرگانی و ترخیص کالا  از طریق شماره زیر با کارشناس ما در ارتباط باشید.

۰۵۱۳۲۲۱۰۲۸۸

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *